četrtek, 14. avgust 2014

Drugi delovni dan

Na pol spočiti, na pol utrujeni smo se po zajtrku odpravili na šolo, ki izvaja program Turizem. Program se deli na več področji:
  • sobarica,
  • recepcija,
  • gostinstvo in catering.
Šola ima svoj lastni hotel s 4 zvezdicami. Hotel vodijo učitelji in imajo zaposlene, ki niso uslužbenci pristojnega ministrstva pač pa uslužbneci hotela. Vsako leto nekaj dijakov opravlja praktično usposabljanje v hotelu šole, ostali pa po drugih hotelih in motelih. Dijaki vpisani v programe začenjajo z izobraževanjem kasneje kot vsi ostali izobraževalni programi in končajo prej kot vsi ostali (polovica aprila). V času od aprila do polovice avgusta opravljajo praktično usposabljanje.

V nadaljevanju smo si ogledali hotel s petimi zvezdicami kjer dijaki šole opravljaj PUD. Sprejel nas je vodja kadrovske službe, ki nam je prijazno vse razložil in pokazal celoten hotel z vsemi storitvami. Prijazno nam je odgovoril na vsa možna vprašanja.

Na splošno moramo priznati, da so v Turčiji, vsaj v šolskem sistemu bistveno bolj podjetni kot smo v naših šolah. Skozi delo in način dela poudarjajo podjetnost in jo zelo verjetno na ta način razvijajo tudi pri dijakih, saj jim omogočajo opravljanje dela med počitnicami.

Po fantastičnem pravem turškem kosilu, slaščici in čaju, smo si ogledali grad Uchisar in muzej na prostem - Goreme Acikhava muzej. Muzej na prostem je zanimiv predvsem zaradi številnih cerkva in še vidnih fresk.

Večerjo nam je prav posebej pripravil kuhar hotela, se za nas posebej potrudil in nas vrhunsko pogostil.

Foto utrinki:

Učna delavnica - receptor

Učna delavnica - strežba

Eden izmed razredov z učiteljem matematike

Koordinator, učitelj matematike in ravnatelj, prof. Alneka Vodopivec si v ozadju ogleduje kuhinjo


Pogled na restavracijo v "šolskem" hotelu

Preddverje hotela, mi skupaj z ravnateljem

Grad Uchisar

Grad Uchisar

Pogled iz gradu



Prof. Mojca Ota, v ozadju pokrajina

Kaymakli - podzemno mesto

Bivalni prostori podzemnega mesta

Krščanska cerkev v podzemnem mestu

Ni komentarjev:

Objavite komentar